Rapport från den traditionella slåttern av Tures Äng 31 juli

Tack alla som var med och slog, räfsade och umgicks (inklusive de sociala grannarna: fåren) under dagen då ett varmt regn mer eller mindre hängde i luften ute i Tuna-Hästberg. För att inte förglömma gofika, med enbärsdricka – en upplevelse!

Så här mot sensommaren var det dags att slå ängens växtlighet och ta den därifrån för att gynna den magra ängsmarken. Några få individer var ännu i blom, som ljust lila vädd och den mer skarpt rosa brudborsten i buketten. Här syns också de överblommade orkidéerna Tvåblad och Brudsporre, samt Skogsknipprot, Rödklint, Vitmåra och Darrgräs.

 

För dig som vill veta mer om ängens biologi och traditionellt ängsbruk:

Slå ett slag för ängen (länsstyrelsens info-pdf)

Lienätverket på Facebook

Kanske ses vi på ängen nästa år..? Väl mött!

 

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.