Rädda klimatet, svårt, men inte omöjligt!

Bill Gates redogör i sin bok ”How to avoid a climate disaster” för hur vi kan nå nollutsläpp av växthusgaser i tid för att undvika en klimatkatastrof. Praktiska och genomförbara förslag, utan att täcka världen med solpaneler och vindkraftverk, och utan att bygga mera vattenkraft, och förstås utan att elda upp skogen. Vi tror väl inte att vindkraftverk är ofarliga för miljön? Vem har närmare studerat hur infraljud från vattenbaserad vindkraft påverkar valars kommunikation, t ex? Och landbaserade vindkraftverket går hårt åt fåglar och i större utsträckning fladdermöss. Se https://www.naturvardsverket.se/Miljoarbete-i-samhallet/Miljoarbete-i-Sverige/Forskning/Vindval/Faglar-och-fladdermoss/

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.